Kike Calvo

Kike Calvo

Lid van het SanDisk Extreme Team

Kike is een bekroonde fotograaf en tweetalig Spaanse journalist, fotograaf en auteur. Hij is gespecialiseerd in milieu-, culturele- & zeedocumentaires, met een belangrijke focus op Latijns-Amerika en zijn redactionele en persoonlijke werk wordt internationaal tentoongesteld en verzameld. Kike is gastdocent aan Akademie van Leica en werkt als freelancer voor de New York Times. Zijn werk wordt ook vertegenwoordigd door National Geographic en hij is ondersteunend kunstenaar voor UNITE, de campagne van de secretaris-generaal van de VN om geweld tegen vrouwen in Latijns-Amerika te stoppen.

Kike waardeert de kwaliteit en betrouwbaarheid van de SanDisk Extreme®-geheugenkaarten. "Nadat ik mijn SanDisk Extreme-kaarten tot het uiterste heb beproefd, kan ik zeggen dat de kaarten van SanDisk erg betrouwbare en van uitstekende kwaliteit zijn. Ik ben blij dat ik deel uitmaak van hun SanDisk Extreme Team."

Kike heeft honderden opkomende fotografen les gegeven en begeleid sinds Coca Cola hem als gastspreker selecteerde bij Forum Istanbul, waar hij zijn veldervaringen deelt met politieke vertegenwoordigers en CEO's van grote bedrijven uit de hele wereld. Sinds 2012 is Kike toegetreden tot het team van National Geographic-deskundigen, waarvoor hij reizen maakte naar bestemmingen als Cuba en zijn geboorteland Spanje.

Kike publiceerde onder andere de volgende boeken: 'Habitats', met voorwoorden van Jean Michel Cousteau en National Geographic-fotograaf David Doubilet; en Aragón: Agua y Futuro, het officiële boek van het Aragonese Paviljoen op de International Water Expo in Zaragoza. Daarnaast ontwikkelde hij KIKEO®, een fictief kinderfiguur die de hoofdrol speelt in drie kinderboeken: Las Aventuras de KIKEO® en el Azul, Las Aventuras de KIKEO® in Aragón en KIKEO® y la Ballena.

Meer informatie over Kike en zijn werk is te vinden op  www.kikecalvo.com