Richard Finn Gregory

 

 

 

Richard Finn Gregory

Richard Finn Gregory

Lid van het SanDisk Extreme Team

Richard Finn Gregory (www.finngregory.com) is een bekroonde documentaireregisseur en cameraman met als thuisbasis Kaapstad in Zuid-Afrika. In 2000 begon hij in de film te werken als stuntman in de sterk groeiende fictiefilmindustrie. Hij woonde een aantal jaar in Tokio voor hij terugkeerde naar Zuid-Afrika.  Door de veranderingen die het  land  onder zijn ogen doormaakte, voelde hij zich gedwongen om documentaires te gaan filmen. Veel van zijn werk gaat over maatschappelijke en milieukwesties in de derde wereld , waardoor hij heeft gewerkt aan projecten in Azië, Afrika, Zuid-Amerika en Europa terwijl hij Nobelprijswinnaars, staatshoofden en gewone mensen fotografeerde die buitengewone levens leiden. Hij was de laatste die Nelson Mandela filmde in een privéomgeving.

Richard studeerde aan de filmacademie van Barcelona, heeft een mastergraad in film en is de oprichter van de Good Work Picture Company (www.goodworkpictures.com), die is gespecialiseerd in documentaires, televisie en fotografie. Zijn tweede documentaire speelfilm, The Boers at the End of the World, wordt opgenomen in Patagonië en wordt uitgebracht in 2015. 

Hij gebruikt uitsluitend SanDisk Extreme Pro-geheugenkaarten en SSD's: 'Bij het maken van documentaires is er niet zoiets als een tweede kans, zodat  betrouwbaarheid  van opslagmedia van essentieel belang is.'